Beluister de nieuwe single van Tsar B

© Athos Burez

Swim is één van de vier nummers op de eerste ep van indiebelofte Tsar B (het solo-alias van School is Cool-violiste Justine Bourgeus), die op 26 augustus in de winkels ligt.

Als voorsmaakje van haar debuut-ep die op vrijdag 26 augustus wordt uitgebracht, heeft Tsar B haar derde single Swim op de wereld losgelaten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dat 2016 het jaar van de zangeres zou worden, stond al een tijdje vast – al was het maar omdat Knack Focus haar eind vorig jaar tipte als één van de Belgen om in het oog te houden in 2016.

Op dat moment had ze al een duet opgenomen met Max Colombie van Oscar And The Wolf, voor de soundtrack van Adil El Arbi en Bilall Fallahs Black.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Black heeft de dingen onverwacht in een stroomversnelling gebracht’, vertelde Tsar B daar begin dit jaar over in een interview met Knack Focus. ‘Ik denk dat ik nu al anderhalf jaar met eigen nummers bezig ben, maar het was me lang niet duidelijk wat ik daarmee wilde doen. Ik speelde viool bij School Is Cool, die solodingen leken vooral iets voor mij en mijn vrienden, niet iets dat tot een eigen band zou uitgroeien. Pas vorige zomer begon ik het serieus te nemen en de nummers af te werken.’

Met Escalate en Myth loste Bourgeus eerder al twee eigen singles, genoeg om de AB Club mee te vullen, en om een plekje op de affiches van onder meer de Lokerse Feesten en Pukkelpop mee te veroveren.

De drie singles zullen, aangevuld met een andere nieuwe song, op de debuut-ep van Tsar B prijken. Ongeduldige aanbidders van de indiequeen die niet kunnen wachten tot 26 augustus, kunnen alvast een exemplaar vooruit bestellen.

Wie Tsar B live aan het werk wil zien, kan op vrijdag 19 augustus terecht op Pukkelpop (Castello, 14u25 – 15u15), op donderdag 6 oktober in de Botanique en op zondag 18 december in de Vooruit.

(JL)

Partner Content