Beluister ‘Animal X’, de Record Store Day-single van Nick Cave

Nick Cave en zijn Bad Seeds hebben exclusief op Record Store Day de single ‘Animal X’ op vinyl te koop aangeboden. Het nummer werd opgenomen tijdens de opnamesessies van het album ‘Push The Sky Away’ en staat nu ook online.

Eén van de opvallendste, exclusieve releases op Record Store Day dit jaar was ‘Animal X’, een nieuw nummer naar de hand van de Australische bard Nick Cave. De zanger nam het nummer op tijdens de opnamesessies van ‘Push The Sky Away’, het recentste album met zijn begeleidingsband The Bad Seeds. De single haalde de plaat niet, maar is nu dus toch uitgegeven op vinyl.

Op ‘Animal X’, vernoemd naar Australische natuurdocumentaires uit de jaren ’90, vertelt Cave in spoken word het relaas van een onmogelijke, maar onvermijdelijke liefde tussen Animal X en Animal Y. Het nummer wordt opgejaagd door een beangstigende, pulserende groove, terwijl Cave door de maten zweeft met zijn typische halfzware bariton.

De single heeft duidelijk veel weg van ‘Push The Sky Away’, het zeer goed ontvangen album dat amper twee maanden geleden uitkwam. Nick Cave en co zijn momenteel bezig met hun wereldtournee, die hen op 18 november naar de Lotto Arena in Antwerpen brengt. Zij die niet kunnen wachten tot dan, krijgen al een voorsmaakje zaterdag 6 juli op het hoofdpodium van Rock Werchter. (XVdL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content