Belgische Recordstoreday op 16 april

Vinylfanaten en -verzamelaars, noteer 16 april alvast in jullie agenda. Dan kan je in verschillende onafhankelijke platenwinkels terecht voor unieke releases en gezellige optredens.

Hoewel vinyl een steeds schaarser goed wordt, wint het de laatste jaren enorm aan populariteit. Daarom is het initiatief ‘Recordstoreday’ van de VS via Groot-Brittannië naar ons landje overgewaaid. Op zaterdag 16 april bundelen verschillende onafhankelijke platenwinkels hun krachten. Via de site van ‘Recordstoreday’ vind je een overzicht van de deelnemende winkels, hun speciale releases en de in-store optredens.


Naar aanleiding van deze speciale vinyldag geeft Musicmania Records in Gent enkele exclusieve platen uit. De recordstore liet 300 witte exemplaren pressen van ‘My Heroics, Part One’, een klassieker van de Gentse band Absynthe Minded. Het wordt een beperkte uitgave op 12 inch, een echt collecter’s item dus.

Er komen ook speciale releases van Isbells en Zita Swoon. De laatstgenoemde band zal later die dag optreden in de Handelsbeurs in Gent met de Antwerpse groep ‘Flying Horseman’.


Ook het Gentse platenlabel Vynilla heeft iets speciaals in petto. Red Zebra, een Belgische band die erg beïnvloed werd door de Britse punkscene, liet een oude demo uit de jaren 80 onder handen nemen door Mauro Pawlowski. De demo wordt nu voor het eerst uitgebracht op de ‘Recordstoreday’.

Er wordt niet enkel in Gent ode gebracht aan de vinylplaat. In Antwerpen nemen Tune Up, Fatkat, Vinyl Records, Wally’ Groove World en Walhalla Records deel. In Limburg kan je in de Gigaswing in Hasselt terecht of de Cd & Vinyl Pick Up Shop in Heusden-Zolder. Sax, Bilbo en JJ Records vertegenwoordigen Leuven en ook winkels in Oostende, Waregem, Namen en Brussel staan op de lijst. Er wordt momenteel nog volop gewerkt aan verschillende exclusieve releases, dus houd de site zeker goed in het oog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content