Belgische festivals genomineerd voor European Festival Awards

© Belga

Veel grote en kleine Belgische festivals zijn meerdere keren genomineerd voor de European Festival Awards. De prijzen worden uitgereikt op 9 januari in Groningen.

In de categorie Best Major Festival zijn Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, Laundry Day en Tomorrowland genomineerd. Onder een ‘Major Festival’ verstaat men een festival dat de capaciteit heeft om meer dan 40.000 mensen te ontvangen.

Een Medium Sized Festival is een maatje kleiner (10.000 tot 39.999 bezoekers) en ook daar scoort België goed. Er zijn in totaal 12 festivals genomineerd waaronder I Love Techno, Brussels Summer Festival en de Lokerse Feesten.

Bij de kleine festivals (minder dan 10.000 bezoekers) komen ook enkele Belgische lokale events in aanmerking voor de award, zoals Doomsday Festival en Boerenrock. We zien Doomsday Festival ook terugkeren in de lijsten Best New Festival en Best Indoor Festival. Ook I Love Techno komt in aanmerking voor het beste festival binnenshuis.

Ten slotte komen de drie grote kleppers – Rock Wechter, Pukkelpop en Tomorrowland -terug in de lijst Best European Line-up. De winnaars worden bekendgemaakt op 9 januari 2013 in Groningen in Nederland. Stemmen kan nog steeds op de website van de European Festival Awards. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content