Belgische bands storten geld Pukkelpop terug

© Belga

Belgische artiesten storten het geld dat ze kregen om op te treden op Pukkelpop terug. Ze tonen daarmee hun solidariteit met de organisatie van het festival.

Na het onweer dat vier doden eiste en de daarop volgende afgelasting van het festival, dreigt Pukkelpop achter te blijven met een financiële kater. Er is nog geen zekerheid over hoe het verder moet met de vaste kosten, de betalingen van de groepen en de eventuele terugbetalingen van toegangstickets en drankenbons.

Solidair

De Belgische bands zijn alvast solidair met Chokri. Minstens de helft van de 35 Belgische groepen op de affiche storten hun gage terug. Dat blijkt uit een rondvraag van De Morgen.

Gorki

Luc De Vos, zanger van Gorki, die dit weekend voor het eerst zou optreden op Pukkelpop, vindt het vanzelfsprekend dat hij zijn geld terugstort. ‘Heb ik gisteren al gedaan. Dat is toch de logica zelve.’

Commissies

Enkele boekingskantoren die Belgische bands vertegenwoordigen, storten niet alleen de gages voor de groepen terug, maar ook de commissies die ze zelf hebben verdiend. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content