Belg Stromae grote favoriet voor ‘Franse grammy’s’

© Piet Goethals

Met zes nominaties is de Belgische zanger Stromae de grote favoriet voor de uitreiking van de ‘Victoires de la musique’, zeg maar de ‘Franse grammy’s’.

Om de ‘Victoires de la musique’, uitreikingsshow die al voor de 29ste keer plaatsvindt, dynamischer te maken zijn er dit jaar in het merendeel van de categorieën slechts drie genomineerden in plaats van vier zoals voorheen. Stromae is met voorsprong koploper op het peloton van genomineerden.

Hij is telkens twee keer genomineerd in de categorieën “origineel lied” en “videoclip”, met name via “Papaoutai” en “Formidable”. Stromae sprint ook naar de prijs voor het beste liedjesalbum (“Racine carrée) en de beste mannelijke artiest. In deze categorie neemt de Belg het op tegen Etienne Daho en Christophe Maé.

De “Victoires de la musique” worden toegekend door een academie van 600 stemgerechtigden, bestaande uit artiesten, professionals uit de muziekwereld en mensen uit aanleunende sectoren. Het publiek kiest enkel het liedje van het jaar. Hierin neemt Stromae het onder andere tegen een halve landgenoot op: de Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content