Beck en vrienden coveren INXS

Opperslacker Beck covert met zijn ‘Record Club’ het volledige INXS-album ‘Kick’ en plaatste net hun versie van ‘Need You Tonight’ op zijn website.

Kende u Record Club al? Voor dat initiatief nodigt Beck Hansen bevriende muzikanten uit in zijn studio en covert samen met hen volledige platen van andere artiesten tijdens sessies die telkens niet langer dan een dag mogen duren. Sinds maart 2010 coverde hij zo al vier platen: de debuutplaat van The Velvet Underground & Nico, Songs of Leonard Cohen, Oar van Jefferson Airplane-drummer Skip Spence en nu dus Kick van INXS. Beck plaatst ook telkens videobeelden van de opnames op zijn website.

Momenteel zit de opperslacker in de studio met Sergio Dias van Os Mutantes, St. Vincent-frontvrouw Annie Clark en Angus Andrew van Liars om het album Kick van INXS op te nemen. Dat is de plaat waar Need You Tonight, de grootste hit van de Australische rockband, op te vinden is. Het was dan ook nieuwsgierig en gespannen uitkijken naar hoe Beck en zijn kompanen de gevoelige ballade zouden laten klinken.

En het mag gezegd worden: de versie die Beck en co maakten van Need You Tonight is gewoonweg prachtig. Maar oordeelt u vooral zelf:

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content