Beck brengt boek bladmuziek uit

Becks nieuwste komt deze winter uit. Maar je moet zelf de nummers spelen. Letterlijk.

Singer-songwriter Beck heeft een nieuw album aangekondigd. Het heet ‘Song Reader’ en komt uit in december via uitgeverij McSweeney, opgericht door de Amerikaanse auteur Dave Eggers.

Een album via een uitgeverij? Album is misschien niet de juiste term. ‘Beck Hansen’s Song Reader’ is een collectie van individuele stukken bladmuziek. De 20 nummers die er op verzameld staan, werden nooit eerder uitgebracht. Het komt er op neer dat je niet kan weten hoe de nummers klinken, tenzij je er zelf wat werk in steekt. Of natuurlijk de verschillende versies beluistert die ongetwijfeld op het internet zullen opduiken.

“De nummer zijn zo feilloos spannend als je kan verwachten van hun auteur, maar wie ‘Do We? We Do’, of ‘Don’t Act Like Your Heart isn’t Hard’ wil horen, moet ze zelf tot leven brengen”, klinkt het op de website van McSweeney en Beck.

Naast bladmuziek, zal het album ook gepaard gaan met kunstwerken van uiteenlopende artiesten (o.a. Marcel Dzama, Leanne Shapton en Josh Cochran), verspreid over 109 pagina’s. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content