BBC zendt nog drie ‘Top Gear’-afleveringen met Jeremy Clarkson uit

© Reuters

Autofreak en enfant terrible Jeremy Clarkson zal nog drie keer te zien zijn in ‘Top Gear’. Er is geen reden om de kijker te onthouden van de opnames die vóór het incident plaatsvonden, aldus BBC-manager Kim Shillinglaw.

‘Jeremy will be back on the BBC’, aldus Kim Shillinglaw, manager van BBC Two en BBC Four. Maar een comeback kan je het bezwaarlijk noemen. De Britse openbare omroep zal nog drie afleveringen van het autoprogramma Top Gear uitzenden, waarin voormalige presentator Jeremy Clarkson te zien is.

De zenderbaas zei dinsdag dat het beeldmateriaal waarschijnlijk in de zomer te zien zal zijn. ‘In geen geval zou ik willen dat het beschikbare materiaal door de kijkers niet wordt gezien’, zei Shillinglaw. ‘Wat er is gebeurd, is ernstig en spijtig. Maar we gaan hem niet bannen‘.

De BBC had Clarkson eind maart aan de deur gezet, na een uit de hand gelopen ruzie met producer Oisin Tymon. Na de beslissing drukten talrijke fans hun steun uit aan Clarkson. De tv-serie heeft wereldwijd 350 miljoen fans. Elke BBC-aflevering lokt zowat 6 miljoen kijkers. De laatste drie afleveringen met Clarkson zullen dat cijfer naar alle waarschijnlijkheid verpulveren.

Het is volgens Shillinglaw vooralsnog niet duidelijk wie Clarkson zal vervangen. Dat kan zowel een mannelijke als een vrouwelijke presentator zijn, benadrukt hij. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content