BBC voorspelt de muzikale toekomst, en daarin domineert de pop

Sigrid is in ons land een van de bekendste genomineerden voor The Sound of 2018 © /

Kent u Sigrid, Pale Waves, Khalid of Yxng Bane al? Volgens de Britse publieke omroep zullen al deze acts volgend jaar doorbreken.

Elk jaar laat de BBC een plejade aan grote namen uit de muziekbusiness opdraven om een groep jonge acts die volgens hen in het daaropvolgende jaar zullen doorbreken. Daaruit wordt dan één artiest gekozen, die zich ‘The Sound of…’ mag noemen. Keane, Mika, Adele, Ellie Goulding, Jessie J, Haim, Sam Smith, Years & Years en Jack Garratt mochten ooit die titel aan hun palmares toevoegen.

De Sound of 2017 was opvallend door hiphop en R&B gedomineerd met rappers als winnares Ray BLK, Anderson. Paak, AJ Tracey, Dave, Nadia Rose en Stefflon Don. Dit jaar zijn er opvallend veel popartiesten genomineerd. De bekendste in ons land is zonder twijfel Sigrid, die met het hitje Don’t Kill My Vibe onder de arm deze maand nog in de AB Club speelde. Ook Alma, Billie Eilish, Rex Orange County, Pale Waves en Superorganism horen in dat rijtje thuis.

Voor de hiphop- en urbanfans zitten IAMDDB, Khalid, Not3s en Yxng Bane in het lijstje. Jade Bird, Lewis Capaldi en Tom Walker zijn singer-songwriters. Het gitaarwerk komt van Nilufer Yanya en Sam Fender. De ietwat vreemdere eend in de bijt is de Japanse house-artiest Yaeji.

Op 12 januari weten we wie BBC’s Sound of 2018 wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content