Bazart kondigt debuutalbum en nieuwe AB-show aan

© Instagram

Bazart, één van de Belgische revelaties van het jaar, heeft een debuutalbum op komst: ‘Echo’ ligt vanaf 23 september in de rekken. Met single ‘Goud’ kaapten ze dit voorjaar de Vlaamse en Nederlandse radio, en verkochten ze afgelopen vrijdag de grote zaal van de AB uit. Een herneming in de AB vindt plaats op 8 oktober.

‘Waanzin!!!’ schreven zanger Mathieu Terryn en co. bij een filmpje van hun recente AB-optreden dat ze via hun Facebookpagina deelden. De stem van Terryn komt nauwelijks boven het publiek uit, dat de grond danig doet daveren.

Wie de AB-show heeft gemist, krijgt een herkansing op 8 oktober. Dan komt de band zijn debuut ‘Echo’ – uit op 23 september – in de AB voorstellen.

De opkomst van Bazart ging razendsnel: na het voorproefje ‘Tunnels’ werd single ‘Goud’ in september 2015 opgepikt door de vaderlandse radiostations. Gevolg: deze zomer mag Bazart al onder meer Rock Werchter, Pinkpop, Pukkelpop, de Lokerse Feesten en het Nederlandse Into The Great Wide Open aandoen. En dat met slechts één EP – en een tweede versie daarvan voor Record Store Day – op zak. Gitarist-cozanger Oliver Symons is ondertussen ook internationaal naam aan het maken met zijn eigen band, Warhola.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content