Band van de Dag #1: King Krule

© Olivier Donnet

King Krule, de 19-jarige snaak die eerder door het leven ging als Zoo Kid, mag de spits afbijten in onze nieuwe rubriek ‘Band van de Dag’. De Londenaar heeft net een nieuwe videoclip uit, met een rol voor Alfred Hitchcock.

De Londenaar Archy Marshall is een ruwe diamant met een doorrookte stem à la de jonge Tom Waits en een ietwat stuntelige gitaarstijl met Johnny Marr-achtige reverb. Dat bleek al uit zijn eerdere werk als Zoo Kid en uit de voorgaande King Krule-EP’s, en werd eens te meer bevestigd op zijn vorig jaar verschenen debuutalbum ‘6 Feet Beneath the Moon’: een plaat over de krochten van Krule’s getormenteerde geest, die grossiert in geweldige ideeën maar die ook nog wel wat slijpwerk behoeft.

Archy’s jeugdige leeftijd – nog altijd maar 19 – en zijn agressieve attitude – hij werd meermaals van school gestuurd en werd een tijdje opgesloten in een heropvoedingskliniek – dragen bij tot de grimmige sfeer en het je-m’en-foutistisch karakter van de plaat, maar zorgen soms ook voor een gebrek aan variatie. De bouwstenen zijn overduidelijk aanwezig, maar het koninklijk paleis van Archy Marshall is nog altijd in volle constructie.

Dial M for Marshall. In de gloednieuwe clip bij single ‘A Lizard State’ – een rock ’n rap-song die baadt in een jazzy sfeertje – wordt King Krule aangekondigd door zijn favoriete regisseur Alfred Hitchcock. En omringd door hagedissen, natuurlijk. Suspens genoeg? (MI)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content