Balthazar vindt nieuwe drummer bij Faces on TV

Balthazar heeft met Michiel Balcaen, drummer van het Gentse Faces on TV, een opvolger voor Christophe Claeys die de band onlangs verliet. Vanavond geven ze een gratis concert in Café Charlatan.

Balthazar moest na het vertrek van Christophe Claeys op zoek naar een nieuwe drummer. ‘Het moest iemand zijn ‘die de uiteenlopende karakters van de bandleden perfect aanvult”, zei violiste Patricia Vanneste. Die hebben ze nu gevonden in de persoon van Michiel Balcaen, 22 jaar en actief bij de Gentse band Faces on TV. Dat bericht De Standaard.

De Kortrijkse band gaat met zijn nieuwe aanwinst een eerste keer aantreden tijdens een gratis concert vanavond/woensdag in Café Charlatan, ter afronding van het kunstenfestival Tumult dat in de Arteveldestad plaatsvond. In hun nieuwe bezetting heeft Balthazar er amper enkele repetities opzitten. Volgens hun manager is het optreden eerder ‘een try-out op een heel leuk festival’, meldt de krant.

Faces on TV

De overstap van Balcaen betekent uiteraard een opdoffer voor Faces on TV, de band die onlangs door Jef Neve geselecteerd werd voor De Nieuwe Lichting 2014 en ook uitbundig werd geprezen. Maar Faces on TV koppelt het negatieve aan het positieve: ‘Slecht nieuws. Michiel verlaat ons. Goed nieuws. Hij verlaat ons voor Balthazar. Nog beter nieuws: je kan hem vanavond twee keer aan het werk zien. Om 20u in de Loge met Faces on TV en om 23u met Balthazar in Café Charlatan.’ Dat staat te lezen op hun Facebookpagina. Het wordt daar ongetwijfeld over de koppen lopen in de Gentse binnenstad. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content