Balthazar, Mauro Pawlowski en Roland komen naar ‘Gentse dag’ op Gent Jazz Festival

Balthazar © BELGA

Op zondag 10 juli viert Gent Jazz Festival zijn vijftiende verjaardag met “uitsluitend bands uit eigen stad”.

Zondag 10 juli viert Gent Jazz Festival zijn vijftiende verjaardag met uitsluitend bands uit eigen stad. Balthazar, Flat Earth Society feat. Mauro Pawlowski, Moondog by Roland & Friends en Nordmann staan op de affiche, meldt de organisatie.

“Vijftien jaar Gent Jazz Festival, dat betekent vijftien jaar met veel goesting werken en wroeten om topmuzikanten naar Gent te halen, dat betekent elk jaar opnieuw met veel inzet een festival op poten zetten met honderden vrijwilligers, partners en sponsors, dat betekent vijftien jaar lang het beste geven van onszelf om het publiek te geven wat het verdient, een festival waar het goed toeven is, op een schitterende locatie en waar muziek nog steeds de hoofdrol speelt”, somt organisator Bertrand Flamang op.

Het festival stelde een affiche samen met alleen bands die een sterke band hebben met Gent. Balthazar lijkt misschien wel de vreemde eend op de affiche, maar het festival vond dat de “meest relevante Belgische popband van dit moment” niet mocht ontbreken.

Flat Earth Society, rond bandleider Peter Vermeersch, belooft met gitaargoden Pierre Vervloesem en Mauro Pawlowski een hommage te brengen aan Frank Zappa. Met Moondog brengt blueslegende Roland dan weer een ode aan de gelijknamge blinde New Yorkse kunstenaar. Roland brengt daarvoor onder meer Isolde Lasoen en Patrick Riguelle samen.

Tot slot staat ook Nordmann op de affiche, nog een topper die graag rock, jazz en improvisatie door elkaar mengt.

Tickets en info: klik hier. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content