Ayco Duyster krijgt dagelijks muziekprogramma op Radio 1

ayco duyster © Vrt

In juni maakte Ayco Duyster bekend dat ze na 18 jaar bij Studio Brussel overstapte naar Radio 1. Daar zal ze vanaf volgende week elke weekdag het muziekprogramma Ayco presenteren.

Bij Studio Brussel presenteerde Ayco Duyster jarenlang Duyster, het zondagavondprogramma dat vooral bekend werd door de bijzondere muziekkeuze. ‘Duystermuziek’ werd na een tijd zelfs een staande uitdrukking.

Ook bij Radio 1 krijgt ze een programma dat de nadruk legt op muziek. In Ayco loodst ze elke weekdag tussen 13 en 16 uur de luisteraars door de middag met goede muziek. Annelies Moons heeft ongeveer dezelfde opdracht, maar dan ’s avonds. Van maandag tot donderdag is ze tussen 20 en 23 uur de gastvrouw van Wonderland, een open, breed en interactief muziekprogramma. ‘Alles kan in Wonderland’, zegt Moons over haar nieuwe programma.

Verder verandert er dit najaar niet zoveel bij Radio 1. Xavier Taveirne verhuist wel van De ochtend (6-9 uur) naar De wereld vandaag (16-19 uur)., dat hij afwisselend zal presenteren met Ruth Joos. De ochtend krijgt dan weer een nieuw presentatieduo, Dennis van den Buijs en Ruth Roets. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content