Axl Rose wil niet weten van een plek in Hall of Fame

Guns N’ Roses-zanger Axl Rose heeft bedankt voor een plekje in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame. De organisatie legt de weigering naast zich neer.

In een open brief heeft Axl Rose de organisatie laten weten dat hij zaterdag 14 april verstek geeft voor de inhuldigingsceremonie. Rose, die intussen een reputatie heeft als dwarsligger, wil ook niet dat hij in afwezigheid wordt toegelaten tot het befaamde rockpantheon.

Axl Rose is de enige overblijvende van de originele bezetting van Guns N’ Roses. Hij leeft al jaren in onmin met voormalige groepsleden als gitarist Slash. In zijn brief lijkt hij te betreuren dat sommige leden van de hardrockband eerder dan andere tot de Hall of Fame worden toegelaten. De zanger met het lange rosse haar kant zich ook tegen een reünie in de originele, “historische”, bezetting.

“De zaken zijnde zoals ze zijn ben ik mij ervan bewust dat een introductie van Guns N’ Roses op een complexe of bizarre situatie zou uitdraaien”, aldus Rose. “De inhuldigingsceremonie voor de Rock and Roll Hall of Fame lijkt me ook geen plek te zijn waar ik gewenst of gerespecteerd word.”

Maar of de zanger het nu wil of niet, een plaatsje in het prestigieuze museum in Cleveland, Ohio, krijgt hij toch, zo heeft de organisatie verzekerd.

Guns N’ Roses domineerde de hardrockscene tussen 1987 en 1993. De band verkocht in die periode bijna 100 miljoen platen. Debuutplaat “Appetite for Destruction” uit 1987, met daarop onverwoestbare klassiekers als “Paradise City”,”Welcome to the Jungle” en “Sweet Child O’Mine”, legde de basis voor het succes. De laatste plaat, “Chinese Democracy”, dateert van 2008. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content