Axl Rose verzoekt Google om ‘Fat Axl’-memes te verwijderen

Fat Axl Meme. © Boris Minkevich

Axl Rose, frontman van Guns N’ Roses en nu tijdelijk ook van AC/DC, heeft Google verzocht om bepaalde onflatterende foto’s van hem te verwijderen. De bewuste beelden dienden als basis voor talloze Fat Axl-memes.

Vertegenwoordigers van rocklegende Axl Rose dienden verschillende verzoeken in tegen Google wegens schending van auteursrecht. Het betreft verschillende foto’s, genomen door Boris Minkevich tijdens een liveshow in 2010 te Winnipeg, Canada. ‘Please note that no permission has been granted to publish the copyright image so we cannot direct you to an authorized example of it’, klinkt het in het kamp-Rose. Google archiveert zulke verzoeken op de website Lumen Database.

De bewuste foto’s tonen een op zijn zachtst gezegd weinig afgetrainde Axl Rose. De beelden gingen een eigen leven leiden op het internet: de onflatterende foto’s kregen verschillende opschriften, bestaande uit woordspelletjes met voedsel en teksten van Guns N’ Roses. Ziedaar: de Fat Axl Meme was geboren.

De recente verzoeken zijn bedoeld om de memes van het internet te doen verdwijnen, maar dat lijkt een omgekeerd effect – het Streisand effect – te hebben. Nu verschillende nieuwsmedia berichten over het voorval, komen de beste Fat Axl-memes terug bovendrijven.(JM)

Sweet Pie O' Mine
Sweet Pie O’ Mine© Boris Minkevich

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content