Artiestenmanager Chris Lighty overleden

In New York is het levenloze lichaam van de succesvolle artiestenmanager Chris Lighty gevonden. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om zelfmoord.

De 44-jarige Amerikaanse artiestenmanager Chris Lighty is donderdag dood gevonden in zijn huis in de Bronx, New York. Volgens de plaatselijke politie gaat het waarschijnlijk om zelfmoord. Het lichaam vertoonde een schotwond aan het hoofd.

Lighty was een succesvolle zakenman in de Amerikaanse muziekwereld. Hij was de man die de belangen verdedigde van grote artiesten, voornamelijk uit het hiphopmilieu. LL Cool J, 50 Cent, Missy Elliot, Mariah Carey, Busta Rhymes en Ja Rule waren aangesloten bij zijn Lighty’s Violator Records & Management, waarvan hij oprichter en directeur was.

In de muziekwereld wordt met verslagenheid gereageerd op de plotse dood van Lighty. ‘Hij heeft fantastische dingen gedaan voor de artiesten die hij bijstond. Ik ga bidden voor zijn familie en hopelijk is hij nu op een betere plek’, laat Snoop Dogg weten aan The Hollywood Reporter. Ook Rihanna, Snoop Dogg, Ice-T, Ludacris, Nicki Minaj, Mary J. Blige en Kim Kardashian gaven oprechte blijk van medeleven via Twitter. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content