Aretha Franklin covert de grootste muzikale diva’s

© Reuters

Soullegende Aretha Franklin brengt een nieuwe CD uit. Op ‘Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics’ kruipt ze in de huid van Adele, Sinéad O’Connor, Barbra Streisand en nog vele anderen.

De nieuwe CD van Aretha Franklin komt uit op 21 oktober. In juni vertelde ze aan Billboard “Jullie zullen niet ontgoocheld zijn. Het zal exact zijn wat je verwacht en wat je niet verwacht.” De plaat zal ‘Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics’ heten en vol staan met covers. Naast gevestigde waarden als ‘I Will Survive’ van Gloria Gaynor en ‘Nothing Compares 2 U’ van Sinéad O’Connor, steekt ze ook ‘Rolling In The Deep’ van Adele en ‘No One’ van Alicia Keys in een typisch Aretha-jasje. Sommige nummers verwerkt ze in een medley. Zo loopt ‘I’m Every Woman’ over in ‘Respect’ en eindigt de hit van Adele in een bombastische ‘Ain’t No Mountain High Enough’.

Na het geflopte ‘Aretha: A Woman Falling Out of Love’ uit 2011, slaat de 72-jarige soulzangeres opnieuw de handen in elkaar met Clive Davis. Ze werkten voor het laatst samen in 1998. Toen creëerde ze samen Aretha’s succesvolste album uit de jaren negentig, ‘A Rose is Still a Rose’. Ook andere grote namen uit de muziekwereld zoals Babyface en André 3000 verleenden hielpen mee aan de nieuwste muzikale geboorte van Franklin.

De volledige tracklijst

1. At Last (Etta James)

2. Rolling in the Deep (Adele)/ Ain’t No Mountain High Enough

3. Midnight Train to Georgia (Gladys Knight and the Pips)

4. I Will Survive (Gloria Gaynor)

5. People (Barbra Streisand)

6. No One (Alicia Keys)

7. I’m Every Woman (Chaka Khan) / Respect

8. Teach Me Tonight (Dinah Washington)

9. You Keep Me Hangin’ On (The Supremes)

10. Nothing Compares 2 U (Sinéad O’Connor)

Beluister nu al haar versie van Adele’s ‘Rolling In The Deep’. (WH)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content