Apple lanceert muziekstreamingdienst iTunes Radio

iTunes Radio, Apples langverwachte muziekdienst, werd officieel voorgesteld aan het grote publiek. Een gratis versie van de streamingdienst zal verkrijgbaar zijn deze herfst, en moet concurrentie als Spotify het hoofd bieden.

Apple wil haar klanten via haar nieuwe dienst iTunes Radio -dat eerder iRadio zou gaan heten- de mogelijkheid bieden nieuwe muziek te ontdekken. Zo zal je als gebruiker meer dan tweehonderd radiostations kunnen beluisteren, die tot stand zijn gekomen nadat Apple een tijd geleden contracten tekende met enkele van de grootste muzieklabels ter wereld.

Daarnaast kan je als gebruiker ook zelf nieuwe radiostations samenstellen, gebaseerd op hetgene waar je nu al naar luistert in je iTunesbibliotheek. Muziek die bevalt, kan je vanuit de nieuwe app direct aan een verlanglijst in de iTunes Store toevoegen. iPhonegebruikers krijgen deze nieuwe dienst standaard toegevoegd wanneer ze over het nieuwe besturingssysteem iOS 7 beschikken. Daarnaast zal ook Mac en Apple TV van deze dienst kunnen genieten.

Voorlopig is iTunes Radio -die helemaal gratis is in ruil voor wat reclame tussendoor- enkel nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten. Mensen met een iTunes Match-abonnement kunnen genieten van de dienst zonder reclame.

Er wordt verwacht dat iTunes Radio dit najaar ook naar onze contreien zal komen. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content