Appartement van Jimi Hendrix in Londen wordt museum

In het voormalige appartement van muzieklegende Jimi Hendrix in 23 Brook Street wordt er een permanente tentoonstelling opgezet rond het leven van de muzikant.

In het voormalige appartement van muzieklegende Jimi Hendrix in 23 Brook Street wordt er een permanente tentoonstelling opgezet rond het leven van de muzikant.

Het appartement van Jimi Hendrix in Londen, waar hij sinds de zomer van 1968 verbleef, zal omgetoverd worden tot een permanent museum. In de late jaren zestig begon Hendrix een appartement te huren in dit gebouw voor amper 30 dollar in de week. Nu zal het onderdak geven een tentoonstelling over het leven van de legende. Dat schrijft NME.

Fans proberen al jarenlang een kijkje te gaan nemen in de flat, maar staan vaak voor een gesloten deur. Sommigen konden, maar dit gebeurde heel zelden, een kijkje geen nemen naar de (lege) ruimtes. De flat werd namelijk volledig leeggehaald. Nu zal het appartement opnieuw aangekleed worden met objecten uit het leven van Hendrix, maar ook zijn muzikaal werk zal opnieuw tot leven komen. Bovendien zal het appartement aangekleed worden zoals het in die tijd was.

Klassieke componist Handel woonde naast het latere huis van Jimi Hendrix

De voorbije 13 jaar gaf het huis plaats aan burelen van de ‘Handel House Museum’, dat is een museum ondergebracht in het huis van Handel, de grote componist. De burelen, die zich in het voormalige huis bevonden waar Jimi Hendrix woonde, waren gevestigd naast het museum. Handel en Jimi Hendrix zou je ‘buren’ kunnen noemen over de eeuwen heen. Hendrix was ook erg geïnteresseerd in het levensverhaal en de muziek van Handel. Zo ging hij specifiek op zoek naar muziekstukken die Handel schreef toen hij in het huis in de Brook Street woonde, waaronder ‘Water Muziek’ en ‘De Messias’.

Wanneer het museum van Jimi Hendrix de deuren zal openen is nog niet bekend. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content