Antwerpse cultuurhuizen in de bres voor Music For Life

© Jimmy Kets

Bied mee en haal een operazangeres of een foto van een Belgische artiest in huis.

Een privéconcert van een sopraan in je huiskamer: dankzij de actie van de Vlaamse Opera voor Music for Life kan het binnenkort. Ook andere Antwerpse cultuurhuizen springen op de kar van Music for Life, dat voor zijn vijfde editie in de Scheldestad is neergestreken.

Tot dinsdag 28 december kan iedereen via de website van de Vlaamse Opera een bod uitbrengen voor het privéconcert van Julianne Gearhart. Deze jonge Canadese sopraan vertolkt de rol van Azema in de productie ‘Semiramide’ van Rossini. Bovendien maakt ze sinds dit seizoen deel uit van het vast ensemble van de Vlaamse Opera. Als voorsmaakje brengt Gearhart op woensdag 22 december om 16 uur alvast een aria van Mozart voor het glazen huis.

Onder de noemer ‘Pictures For Life!’ veilt het Antwerpse FotoMuseum – logischerwijs – foto’s. Voor het project engageerde het FoMu tien Belgische artiesten om foto’s te maken van een speciale dag. Fotograaf Jimmy Kets maakte van elke muzikant een portret.

Zo portretteerde hij een rockende Helmut Lotti bij een roze cadillac, een languit liggende Bent Van Looy van Das Pop op een biljarttafel of Els en Danny van Vive la Fête met een paard in een stal. De foto’s zijn tot 16 januari te zien in het FoMu, bieden kan tot 23 december om 15 uur via eBay. De volledige opbrengst gaat naar de weeskinderen van wie de ouders overleden zijn aan AIDS.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content