Antwerps festival Linkerwoofer gaat opnieuw door in 2015

Daan stond vorig jaar nog op het podium van Linkerwoofer. Hij haalde het nieuws toen hij na een halfuur zat zijn optreden stopzette. © BELGA

Het populaire tweedaagse pop- en rockfestival Linkerwoofer op de Antwerpse Linkeroever maakt volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid een comeback, na een onderbreking van een jaar. Het gratis festival, dat vorig jaar aan zijn tiende editie toe was, had het jaar na jaar moeilijker om financieel rond te komen.

De organisatie deed een nieuwe aanvraag voor het evenement bij het stadsbestuur. Het succesconcept uit het verleden, een affiche gevuld met Belgische topnamen, blijft net als de schaal van het festival behouden. Om zeker uit de kosten te raken, zal echter allicht een kleine bijdrage gevraagd worden van het publiek.

Financiële moeilijkheden

Linkerwoofer hield er vorig jaar na tien edities mee op, ondanks een recordopkomst van 35.000 bezoekers over twee dagen voor artiesten als Daan, Absynthe Minded en Clement Peerens Explosition. Het gratis festival had het jaar na jaar moeilijker om financieel rond te komen en dat begon naar eigen zeggen te wegen op de organisatoren.

“Na de laatste editie vorig jaar kregen we echter heel wat vragen over waarom we ermee ophielden”, zegt medeorganisator Stijn Doggen. “Dat heeft ons gesterkt om na verloop van tijd eens rustig na te denken over hoe er misschien toch een vervolg zou kunnen komen.”

Niet kleinschaliger

In tegenstelling tot het eveneens vorig jaar verdwenen en intussen heropgestarte Casa Blanca in Hemiksem wordt het nieuwe Linkerwoofer in principe niet kleinschaliger om alles betaalbaar te houden voor de organisatie. “Het concept van Linkerwoofer was al goed, dat willen we niet veranderen”, stelt Doggen. “Wel zullen we allicht een kleine bijdrage vragen van de bezoekers, 5 euro zowat.” Als het stadsbestuur groen licht geeft, vindt de volgende Linkerwoofer plaats op 7 en 8 augustus 2015. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content