Antwerpen ziet geen bezwaar in tickets Tomorrowland

© Belga

De deputatie van de provincie Antwerpen ziet geen graten in de tickets die het krijgt voor het Tomorrowlandfestival op het provinciale domein De Schorre in Boom.

De tickets, ter waarde van 42.000 euro, maken volgens de provincie deel uit van het huurcontract en hebben niet tot een verlaagde huurprijs geleid.

In de pers verschenen verschillende berichten over het feit dat provincieraadsleden een mail kregen met een aanbod voor twee tickets op naam. Griet Cnudde, advocaat van de protesterende buurtbewoners, stelde dat de gratis tickets een objectieve beoordeling voor de deze week afgeleverde milieuvergunning voor het festival in de weg stonden. Ook PVDA+-raadslid Kris Merckx had kritiek op de tickets.

Geen probleem

De deputatie ziet echter geen problemen. Het huurcontract met het festival voor het gebruik van het provinciale domein omvat een huurprijs van 250.000 euro en voorziet ook tickets met een totale marktwaarde van 42.000 euro. “Deze tickets zijn er niet gekomen in ruil voor een vermindering van de huurprijs”, klinkt het.

De deputatie wijst erop dat dergelijke vrijkaarten “al jaren” voorzien worden in overeenkomsten, en ziet een normale praktijk in het feit dat organisator ID&T steeds tickets voorziet in contracten die het met partners en sponsors afsluit.

“Je kan het vergelijken met eender welke andere plaats, waar organisatoren van een evenement gratis toegang bieden aan de uitbaters of eigenaars van de locatie van het evenement”, aldus Willem Migom, woordvoerder voor gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA).

Het exacte aantal tickets kon Migom momenteel niet zeggen, al gaat het wel over enkele honderden. Daarin zitten er 144 voor de provincieraadsleden (twee per raadslid en op naam, zodat ze niet doorverkocht kunnen worden). Daar komen er nog een aantal bij voor de netwerkpartners. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content