Antony Hegarty: ‘Vrouwen aan de macht’

Antony Hegarty, zanger van Antony & The Jonhsons, wil de wereld neersteken en een nieuwe, door vrouwen gedomineerde samenleving, opbouwen.

‘Cut the World’, de beklijvende clip van Antony & The Johnsons, voert de Nederlandse actrice Carice Van Houten op die met een mes haar baas (Willem Dafoe) te lijf gaat. Vrouwen die het heft in eigen handen nemen, dat is precies hoe de androgyne Antony Hegarty de wereld ziet verbeteren.

De nieuwe gelijknamige plaat bestaat verder uit oude nummers die samen met het Deens Nationaal Kamerorkest live een andere invulling kregen. “Deze gelegenheid wilde ik aangrijpen om oude liedjes een nieuwe aankleding te geven. Sommige nummers speel ik al meer dan tien jaar, en die zijn met me meegegroeid. Die zijn voor mij ook iets anders gaan betekenen”, vertelde de zanger aan de Nederlandse krant de Volkskrant.

In ‘Future Feminism’ ontvouwt Antony zijn ideeën over wat er allemaal mis is met de wereld en hoe we ons uit de malaise kunnen redden. Het komt erop neer dat het dringend tijd wordt dat de vrouwen het roer overnemen; te lang is testosteron allesbepalend geweest. “Dat hormoon hebben mannen om vijanden mee te lijf te gaan. Goed, we kunnen de wereld nu vierhonderd keer vernietigen. Tijd voor wat anders. Oestrogeen hebben vrouwen om een soort cirkel van veiligheid om zich heen te leggen, waar ze kunnen baren, opvoeden en liefhebben. Laat het oestrogeen nu maar eens domineren, denk ik.” (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content