Andre 3000 covert Beatles en Muddy Waters in biopic Jimi Hendrix

De muziek in de biopic over Jimi Hendrix zal niet van Jimi Hendrix zijn. Hoofdrolspeler André Benjamin moet het houden bij nummers van groepen die Hendrix ooit gecoverd heeft.

In de biografische film over Jimi Hendrix zal geen enkel eigen nummer van de gitarist te horen zijn. In de plaats daarvan zal hoofdrolspeler André Benjamin (a.k.a. Andre 3000 van OutKast) zich moeten behelpen met covers die Hendrix zelf ook bezigde.

Zonder toestemming van Experience Hendrix LLC, beheerd door zus Janie, mag de film geen gebruik maken van originele Jimi Hendrixmuziek.

Het verhaal van All Is By My Side – de Jimi Hendrix biopic – speelt zich af in het Londen van de jaren 1966 en 1967, de periode voor de doorbraak met het debuutalbum Are You Experienced. Toen nog relatief onbekend speelde The Jimi Hendrix Experience veelal covers in kleine cafeetjes. En net die covers zullen te horen zijn in de filmbiografie. Rolling Stone magazine heeft het over Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles, Mannish Boy van Muddy Waters en enkele klassiekers zoals Wild Thing en Hound Dog.

De film wordt op dit moment gedraaid in Ierland. De première laat nog op zich wachten tot het Sundance Film Festival begin 2013. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content