Ancienne Belgique mag een jaar beschikken over Amerikaans Theater

De Brusselse Ancienne Belgique, die het legendarische Amerikaans Theater als concertzaal wil uitbuiten, krijgt een jaar de tijd om een businessplan uit te werken en heeft al die tijd beschikkingsrecht.

De Brusselse Ancienne Belgique heeft plannen om het Amerikaans Theater in te palmen en als concertzaal uit te buiten. Het legendarische gebouw aan de Heizel is nog altijd eigendom van de Belgische staat. Sinds 1958, en de Wereldtentoonstelling in Brussel, werd de locatie gebruikt voor de studio’s van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie. In juni 2012 nam de Vrt afscheid van het gebouw. De AB krijgt nu een jaar de tijd om een businessplan uit te werken en heeft al die tijd het complex ter beschikking.

AB-directeur Dirk De Clippeleir gelooft heel sterk in het project rond het Amerikaans Theater. De goede ligging, de bereikbaarheid via het openbare vervoer en de ruime parkeermogelijkheden zijn daar niet vreemd aan. Ook de capaciteit van de zaal, zo’n duizend à twaalfhonderd zitjes, bieden mogelijkheden die verder gaan dan muziekconcerten. Daartegenover staat dat het hele complex aan restauratie toe is. ‘Dus dat gaat heel wat geld kosten’, zegt De Clippeleir aan De Redactie. ‘We moeten op zoek gaan naar partners. De AB kan dat niet alleen.’ Daarvoor krijgt hij nu een jaar de tijd.

Tegen de zomer van 2013 zou het businessplan helemaal afgerond rond. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content