Amy Winehouse terug op de planken.

Op het Summer Soul Festival in Brazilië gaf Amy Winehouse op 8 januari voor het eerst sinds 2008 een volledig en geslaagd optreden.

In 2009 liet de Britse diva zich nog opmerken door een bijzonder trieste performance op het eiland Sint-Lucia. Toen stapte ze halverwege de set van het podium.

Haar vijfdaagse comebacktournee is volledig uitverkocht en brengt Winehouse nog naar Rio De Janeiro, Recife en Sao Paulo en levert de zangeres eindelijk nog eens wat positieve pers op. Sinds haar laatste album ‘Back in Black’, dat ondertussen ook alweer van 2006 dateert, worstelde ze niet alleen met haar drank- en drugsverslaving, maar ook met de (roddel-) pers, die elk detail uit haar woelige leven breed uitsmeerde.

In 2010 gaf Amy Winehouse in een interview met de Britse krant Metro te kennen dat ze een nieuw album plande dat net zoals haar album ‘Back in Black’ bijzonder “jukebox” zou klinken. Ondanks het feit dat ze vorige week nog aankondigde dat ze in Brazilië al wat van haar nieuwe werk zou laten horen, moesten de fans zich tevreden stellen met oude favorieten als ‘Rehab’ en ‘You Know I’m No Good’. Winehouse bracht wel nog een cover van ‘Boulevard of Broken Dreams’, niet het gelijknamige Green Day nummer, maar een classic uit de originele ‘Moulin Rouge’ film uit 1934.


Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content