Amerikaanse zangeres Christina Grimmie overleden na schietpartij

Christina Grimmie © REUTERS

De Amerikaanse zangeres Christina Grimmie is overleden nadat ze neergeschoten was op een concert in Orlando, in de staat Florida.

Grimmie was vrijdagavond (plaatselijke tijd) handtekeningen aan het uitdelen toen een gewapende man op haar afstapte en haar neerschoot. Ze bezweek aan haar verwondingen in het ziekenhuis, bevestigt haar manager Heather Weiss.

De 22-jarige Christina Grimmie brak door als zangeres na haar deelname aan de Amerikaanse versie van de zangwedstrijd The Voice, op zender NBC. Vrijdagavond trad ze op in de Plaza Live concertzaal in Orlando. Na haar show deelde ze handtekeningen uit aan haar fans toen een man gewapend met twee pistolen haar neerschoot. De broer van de zangeres kon de dader nog tackelen, die schoot zichzelf later dood.

Over de identiteit van de dader en zijn motief is nog niets geweten, zeggen de autoriteiten. Grimmie werd nog overgebracht naar een plaatselijk ziekenhuis, waar ze in de loop van de nacht overleed. Het voorval opende het wapendebat in de VS opnieuw. (Belga/LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content