Amerikaanse popster Lizzo aangeklaagd door ex-medewerkers voor intimidatie

© Getty

De Amerikaanse popster Lizzo, bekend van onder meer de singles About Damn Time en Truth Hurts en als voorvechter van de bodypositivitybeweging, is door drie van haar voormalige danseressen aangeklaagd wegens intimidatie, discriminatie en agressie. Dat blijkt uit juridische documenten die het Franse persagentschap AFP kon inkijken.

De drie – Arianna Davis, Crystal Williams en Noelle Rodriguez – maken onder meer melding van ‘intimidatie op seksueel, religieus en raciaal vlak, discriminatie wat betreft een handicap en agressie’.

Davis en Williams werden uiteindelijk de laan uitgestuurd, terwijl Rodriguez de eer aan zichzelf hield.

De beschuldigingen hebben onder meer betrekking op interacties met andere personen waartoe Lizzo haar danseressen zou hebben verplicht tijdens een optreden in De Walletjes in Amsterdam.

Ook Shirlene Quigley, die verantwoordelijk is voor de dansgroep, wordt in de klacht genoemd. Haar wordt verweten regelmatig seksueel getinte commentaren te hebben geuit en geprobeerd te hebben haar christelijke geloof op te leggen, onder meer wat betreft seksuele onthouding voor het huwelijk.

De dansers beweren ten slotte ook dat er een langlopend geschil was over hun vergoeding.

Vertegenwoordigers van de popster waren niet bereikbaar voor commentaar.

Partner Content