Alt-J wint prestigieuze Mercury Prize

© Koen Keppens

Alt-J heeft met hun debuut ‘An awesome wave’ de prestigieuze Mercury Prize gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt in Groot-Brittannië en bekroont het album van het jaar.

Alt-J heeft met hun debuut ‘An awesome wave’ de prestigieuze Mercury Prize gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt in Groot-Brittannië en bekroont het album van het jaar. Enkel Britse en Britse en Ierse artiesten komen in aanmerking voor de onderscheiding. Aan de prijs hangt ook een geldbonus van 25.000 euro.

Michael Kiwanuka, Django Django, Jessie Ware, Plan B, Field Music, Sam Lee, Ben Howard, Roller Trio, The Maccabees, Richard Hawley en Lianne La Havas, de andere genomineerden, gaan met lege handen naar huis.

Alt-J, de technisch onderlegde band uit Leeds bestaande uit Joe Newman, Gwil Sainsbury, Thom Green en Gus Unger-Hamilton, gaf afgelopen zomer een sterk concert op Pukkelpop. Op 6 november staan ze in de Brusselse Ancienne Belgique. Alle kaarten voor dat concert waren meteen de deur uit.

Vorig jaar ging PJ Harvey aan de haal met de Mercury Prize voor haar album ‘Let England Shake’. Zij is de enige artiest die de prijs twee keer in de wacht sleepte. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content