Allereerste exemplaar The White Album geveild

© -

Ringo Starr heeft de allereerste kopie van The White Album van The Beatles uit 1968 onder de hamer geplaatst. De plaat is voor 910,000 dollar (of 836, 128 euro) geveild, dat meldt NME.

Ieder exemplaar van de self-titled plaat van de iconische popgroep The Beatles, ook wel bekend als The White Album, kwam met een gedrukt serienummer, waardoor verzamelaars er vandaag nog steeds wild van worden. Het is immers heel gemakkelijk te achterhalen welke plaat “de eerste” was.

De eerste vier exemplaren van de eerste persings waren uiteraard in het bezit van de bandleden zelf, maar de plaat met nummer 0000005 werd in 2008 al geveild voor dertigduizend dollar.

Ringo Starr, de drummer van de voormalige band, heeft nu het eerste exemplaar beschikbaar gemaakt voor het publiek. Deze plaat zou van John Lennon zijn geweest, die volgens Paul McCartney “het luidste heeft geroepen” toen de band besliste om de albums te nummeren. De plaat werd door Julien’s Auctions in Beverly Hills geveild voor bijna een miljoen dollar.

De opbrengst van deze veiling gaat naar de Lotus Foundation die opgericht werd door Ringo Starr en zijn vrouw Barbara. De Lotus Foundation zet zich in voor verschillende goede doelen over heel de wereld die zich inzetten om armoede te bestrijden en levensomstandigheden beter te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content