“Alle hens aan dek om festivalterrein en campings Werchter droog te krijgen”

© gf

Een kleine 2 weken voor de start van Rock Werchter is het zowel op het festivalterrein als op de campings alle hens aan dek om deze voldoende droog te krijgen. Door de wateroverlast blijven twee campings dicht.

Op het festivalterrein staan op dit ogenblik nog steeds grote plassen en loopt de opstelling van de infrastructuur heel wat achterstand op. Al twee uitbaters van campings (B1 en A6) hebben beslist om deze door de wateroverlast niet te openen.

“Het probleem is dat wegens het hoge peil van de Binnenbeek het drainagesysteem van het festivalterrein niet werkte. De civiele bescherming is daarom al enkele dagen bezig met water uit deze beek te pompen naar de Dijle. Dat heeft resultaat want het peil van de beek is ondertussen al serieus gezakt waardoor de drainage terug werkt. Daarnaast is ook een privé-firma bezig met het wegpompen van water dat zich op het festivalterrein bevindt”, aldus burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar.

De waterproblemen op een aantal campings zijn echter erger. Twee campinguitbaters hebben er voor dit jaar al de brui aan gegeven. “Ook de uitbater van camping BO zal volgende week nog alles op alles moeten zetten om zijn camping watervrij te krijgen. Momenteel staat nog de helft van het terrein onder water. Water wegpompen kan nog niet wegens de hoge stand van de Winge. Ik verwacht dat er nog delen van campings niet zullen kunnen gebruikt worden. Het zal her en der ook problematisch worden om de infrastructuur tijdig op te stellen. Gelukkig verwachten we dit jaar minder kampeerders”, aldus Claes.

Omdat de terreinen in de buurt van Werchter momenteel volledig verzadigd zijn met water is het te hopen dat het de komende periode niet veel meer regent. “Een week goed weer is nodig om alles terug in orde te krijgen”, aldus Claes, die uitkijkt naar de weersverbetering die vanaf maandag voorspeld wordt. Om het afstromen van de beken naar de Dijle te faciliteren, wordt momenteel onderzocht of de sluis op deze rivier aan de molen van Rotselaar wat kan worden geopend zodat het water stroomopwaarts minder opgestuwd wordt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content