Alice In Chains was iets té grunge voor Graspop

Alice in Chains © REUTERS

Alice In Chains en daarna Soundgarden? Een grunge-invasie in Dessel! Maar misschien was het net iets té grunge voor het Graspoppubliek, dat zich amper door zanger William DuVal liet ophitsen.

PLUS: Zo’n volle sound met maar 1 gitaar, u moet het maar doen. Alice in Chains kon het alleszins wel. De klassiekers van ‘Dirt’ – wat nog steeds als hun beste album geldt – zoals ‘Them Bones’, ‘Damn that River’ en ‘Would?’ waren top. ‘Rooster’ was ook dik in orde, hoewel de Amerikanen het net iets trager speelden. Wanneer DuVal dan toch een gitaar oppakte voor nieuwere nummers als ‘Check My Brain’ en ‘Hollow’, zorgde dat samen met de zware distortion op de basgitaar van Mike Inez voor een ware geluidsmuur van smerige downtempo riffs.

MIN: Ligt het nu aan Death of aan hun ietwat slomere grungesound, maar Alice In Chains kon niet op een volle weide of een enorme sfeer rekenen. Het knapte enorm af op ‘Nutshell’, een grunge ballad. Ook beëindigden Alice in Chains hun set 8 minuten te vroeg. Dan hadden ze ‘Down in the Hole’ of ‘Angry Chair’ echt nog wel mogen spelen.

QUOTE: Amerikanen houden van hun land. Ook Alice in Chains moest dat duidelijk maken. Om ‘You know we’re gonna kick your asses on Tuesday, right?’ kunnen we woensdag (hopelijk) allemaal eens lachen.

Sebastian Roth

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content