Album met poëtische nummers van Michael Jackson opgedoken

Midden jaren 90 heeft de King of Pop blijkbaar gedichten van Robert Burns op muziek gezet. Binnenkort zijn de onuitgegeven opnames te horen, want Jacksons vriend David Gest heeft het volledige album geschonken aan het Schotse Burnsmuseum.

Michael Jackson was oorspronkelijk van plan om de gedichten van de Schotse poëet Robert Burns, die in de 18de eeuw leefde en wiens bekendste gedicht Auld Lang Syne is, op muziek te zetten voor een musical. Daar kwam niets van in huis toen hoofdacteur Anthony Perkins en regisseur Gene Kelly in respectievelijk 1992 en 1996 overleden. De opnames bleven vervolgens ongebruikt liggen bij David Gest, de ex-echtgenoot van Jacksons boezemvriendin Liza Minnelli.

Nu besliste Gest om het album te schenken aan het Schotse Robert Burns Birthplace museum in Ayrshire dat het als plaat zou willen uitbrengen. In totaal zou Jackson een stuk of tien gedichten op muziek hebben gezet, waaronder Red Red Rose, Ae Fond Kiss en The Story of Tam O’Shanter. Dat laatste verhaal -over een man die te lang in een pub blijft en op de weg naar huis een satanisch visioen beleeft- vormde al een inspiratiebron voor Jackson bij het maken van zijn grote hit Thriller. (TG)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content