Akoestische rootsmuziek op de Gentse Feesten

Dat er op het jaarlijkse volksfeest in de Arteveldestad meer te beleven valt dan braadworsten en het Baudelopark, wist u zeker wel. Maar zelfs naar de normen van de Gentse Feesten is The Musicalia Festival een buitenbeentje.

In de sfeervolle kapel van het Monasterium Poortackere (aan de Oude Houtlei, niet ver van de Sint-Michielskerk) kan je elke dag van de Feesten om 12u, 20u en 22u gaan kijken naar enkele wel zeer speciale optredens.

Elly Aerden brengt er met Moralia bijvoorbeeld enkele aperitiefconcerten. Andere artiesten op de affiche zijn onder meer Lieven Tavernier en Hans Mortelmans (foto), die met zijn band maatschappelijke teksten brengt.

Je kan trouwens ook elke dag ontbijten in het Monasterium, van 8u tot 11u30.

Daarnaast worden er in de gangen van het Monasterium ook kunstwerken van Osama Abdulralsol geëxposeerd. Hij gebruikt voor zijn kunst structuren, beelden en tekst van duizenden jaren geleden, maar op doek gezet met een heel hedendaagse visie op het leven. Abdulralsol treedt zelf trouwens ook op op Musicalia, en wel op 18, 19 en 20 juli.

Tickets kosten 14 euro per concert. Meer informatie vind je hier. Reserveren kan via Uitbureau, Kammerstraat 19, 9000 Gent (09 233 77 88) of hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content