Agnes Obel, Dez Mona en Michael Kiwanuka vervolledigen Gent Jazz-affiche

© Koen Keppens

Het hoofdprogramma van Gent Jazz werd aangevuld met Agnes Obel, Michael Kiwanuka, Gabriel Rios, BadBadNotGood, Dez Mona en een opmerkelijk project van Tom Barman en saxofonist Robin Verheyen: Taxiwars.

Gent Jazz heeft de laatste namen aan de affiche toegevoegd, waaronder Agnes Obel, Michael Kiwanuka, Gabriel Rios, BadBadNotGood en Dez Mona. Daarnaast werd ook een opmerkelijk project aangekondigd: TaxiWars, het resultaat van een intensieve samenwerking tussen muzikale duizendpoot Tom Barman en de Belgische saxofonist Robin Verheyen. Met de versterking van Jon Batiste and Stay Human, Dans Dans, Aufgang en Few Bits is nu ook het programma van de Garden Stage compleet.

TaxiWars

De Deense deerne Agnes Obel was in 2011 al te gast op Gent Jazz Festival. “Aan het begin van haar internationale carrière maakte ze toen een opmerkelijke passage als opener. De organisatie is dan ook bijzonder trots dat deze schitterende singer-songwriter, die inmiddels uitgroeide tot een ster en uitstekende live muzikante, op 18 juli bovenaan de affiche prijkt”, klinkt het in een persbericht.

Tom Barman en Robin Verheyen moeten met hun speciaal voor het festival gecreëerde project voor een flinke portie vuurwerk zorgen. ‘Een clash van losse ideeën en jams vonden hun weg tot wat TaxiWars geworden is’, aldus de organisatie. Wat je mag verwachten? ‘JazzNotJazz, Spoken Word, Songs, Rap, Parlando, you name it. Come again, Blakey meets Gainsbourg? MC 900 meets Jesus meets Miles.’ Afspraak op 11 juli.

Ook Dez Mona-zanger Gregory Frateur en bassist Nicolas Rombouts staan komende zomer in de Gentse Bijloke. Op het programma: een unieke mix van rock, jazz, klassiek, gospel, tango en chanson.

De immer glimlachende Michael Kiwanuka mag in een sobere bezetting het publiek tonen dat hij veel meer is dan een doorleefde soulstem. BadBadNotGood is de Canadese band met een grote affiniteit voor jazz en hiphop, en een sterke live-reputatie. En de Gentse Puerto Ricaan Gabriel Rios mag het het publiek inpakken op de slotdag van het festival.

Garden Stage

Met zanger en pianovirtuoos Jon Batiste (met zijn band Stay Human goed voor een aanstekelijke mix van New Orleans jazz, gospel en blues), Dans Dans (het uitstekende instrumentale trio rond Bert Dockx, Frederik Lyenn Jacques en Steven Cassiers) en Few Bits (de vijfkoppige band rond singer-songwriter Karolien Van Ransbeeck) heeft de Garden Stage ook een pak mooie namen om naar uit te kijken.

Het tweede podium werd vorig jaar nog wat voorzichtig geïntroduceerd maar dit jaar ten volle benut met vier concerten per dag. Hier vinden de bezoekers meer muzikale ontdekking en muzikanten ruimte voor exploratie en dialoog met het publiek.

Eerder werden al onder meer Chick Corea, Stanley Clarke en Bobby McFerrin aangekondigd. Binnen het jazzspectrum staan ook Dave Holland (‘Prism’), Joshua Redman en een project met Manu Katché, Richard Bona, Stefano Di Battista en Eric Legnini op de affiche.

Gent Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 10 tot 19 juli. Bekijk hier het volledige programma. Tickets zijn verkrijgbaar via gentjazz.com en Fnac.be. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content