Afscheid van gewezen Kreuners-bassist Berre Bergen

© gf

In een uitvaartcentrum in Lichtaart hebben familie en vrienden zaterdag afscheid genomen van Berre Bergen. De vroegere bassist van The Scabs en De Kreuners overleed zondag op 53-jarige leeftijd na een slepende ziekte.

De uitvaart werd door enkele honderden mensen bijgewoond. Zo waren onder meer Ben Crabbé en Walter Grootaers van De Kreuners aanwezig, alsook Guy Swinnen en Willy Willy van The Scabs. Muziekproducer Jean Blaute tekende eveneens present.

Op de witte kist lag de gitaar van Bergen, met daarnaast een foto van hem terwijl hij erop speelde.

Robert ‘Berre’ Bergen speelde mee op de eerste vier albums van de Diestse rockgroep The Scabs. Eind jaren tachtig maakte hij de overstap naar de Nederlandstalige rockband De Kreuners. Die maakte toen net een comeback met de plaat “Hier en Nu”, die grote hits als “Ik Wil Je”, “Verliefd op Chris Lomme” en “Maak me Wakker” opleverde. Hij werkte tussendoor ook aan zijn soloproject Lynx en schreef de hit “Basketsloefkes” voor Sam Gooris. Bergen bleef af en aan bij De Kreuners tot in 2006, toen hij door gezondheidsproblemen de band definitief verliet.

Zondag overleed hij in een ziekenhuis in Herentals na een slepende longaandoening. Hij stierf in het bijzijn van zijn familie en vrienden. Bergen laat een echtgenote achter, gewezen Def Dames Dope-zangeres Larissa Ceulemans, en een zoon Yanick. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content