Affiche Glastonbury Festival: Met Stromae

© Koen Keppens

Het Engelse Glastonbury-festival, de moeder der festivals, heeft de officiële affiche de wereld ingestuurd. De intussen wereldberoemde Stromae mag er naast een resem topnamen het publiek in extase brengen.

Glastonbury, het grootste openlucht muziekfestival ter wereld, heeft intussen een legendarisch status opgebouwd. Elk jaar wordt de affiche volgepropt met toppers die al je zondagscenten waard zijn. Na een sabbatjaar in 2012, stonden vorig jaar naast Chic, The XX, Alt-J, Vampire Weekend en Arctic Monkeys (om maar enkele namen te noemen), ook de eeuwige rockers van The Rolling Stones op het podium. Het werd – hoe kan het ook anders – een legendarische editie.

Anno 2014 geen kaliber à la Stones op het programma, maar wel opnieuw namen die de oversteek verdienen: Arcade Fire, Pixies, Blondie, Lily Allen, De La Soul, Lana del Rey, Jack White, Mogwai, Four Tet, Haim, Bryan Ferry, Goldfrapp, MGMT, Elbow, Warpaint, James Blake, Phosphorescent, The Black Keys, Metronomy, M.I.A., Interpol, The Horrors en het fenomeen Stromae.

Hoewel we het al een tijdje wisten, is het nu ook officieel: de Brusselaar die al een tijdje met succes aan een carrière in het buitenland timmert, zal tijdens het festival op het podium Silver Hayes opduiken, waar ook onder andere Fatboy Slim, Richie Hawtin en Ella Eyre het publiek zullen animeren. Bekijk hier de volledige affiche.

Slechts enkele Belgische bands gingen Stromae voor. De rockgroep dEUS speelde in 1999 op een zij-podium. Praga Khan, de danceformatie rond Maurice Engelen, sloot het festival datzelfde jaar af.

Het Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts staat erom gekend al uitverkocht te zijn nog voor de eerste groepsnamen worden bekendgemaakt. De 120.000 kaartjes voor de editie van 2014 waren in 1 uur en 27 minuten de deur uit, een record.

Glastonbury vindt plaats van 27 tot 29 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content