Aeroplane wordt soloproject

Het populaire Aeroplane is niet langer een duo. Stephen Fasano verlaat de groep en laat Vito De Luca achter als enige lid.

Het Italiaans/Waalse popduo Aeroplane wordt gehalveerd. Na een samenwerking van zeven jaar, hebben Stephen Fasano en Vito De Luca beslist dat het genoeg is geweest. ‘In de laatste maanden werd duidelijk dat we verschillende visies ontwikkelden. Daarom hebben we besloten dat één van ons Aeroplane zal verlaten,’ laat Vito De Luca weten in een mededeling, hij is vanaf nu het enige lid van Aeroplane. Dat hij er mee doorgaat is volgens hem logisch: ‘De laatste maakte vooral ik de muziek van Aeroplane.’ Fasano is al bezig met nieuwe projecten.

Aeroplane was de laatste tijd ontzettend succesvol. Ze stonden op het Coachella Festival, één van de grootste van de VS en ook van internationale sterren was er waardering, onder andere Bloc Party, MGMT en Grace Jones vroegen aan het duo om nummers te remixen. Hun nieuwe single We Can’t Fly was ook HotShot bij Studio Brussel. Het debuutalbum van Aeroplane is gepland voor 6 september.

file=http://od.mp3.streampower.be/vrt/stubru/41_od_100610_aeroplane-snip_hi.mp3&skin=http://www.stubru.be/sites/all/themes/stubru/swf/mediaplayer/audio/stubru_skin_audio.swf&image=http://www.stubru.be/,image :

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content