Admiral Freebee opent TW Classic

Admiral Freebee © BELGA

In Werchter is zaterdag om 13 uur in het Festivalpark TW Classic van start gegaan met Admiral Freebee als opener.

Headliner van het eerste grote muziekfestival van deze zomer is de legendarische groep The Rolling Stones, die om 22.30 uur op het podium verwacht wordt voor een show van meer dan twee uur. Andere namen op de affiche zijn Seasick Steve, Arno, Triggerfinger en Simple Minds.

TW Classic, dat in 2002 zijn eerste editie kende, is een festival dat teruggrijpt naar de formule zoals dat in Werchter gangbaar was tot 1994: een mooie zomerse dag, een festivalterrein met één podium en een selecte groep van grote namen met een zeer hitgevoelig palmares. The Rolling Stones concerteerden in 2003 al eens op TW Classic. Andere grote namen die in het verleden al de revue passeerden waren Bruce Springsteen, Phil Collins, Elton John, The Police en de Black Eyed Peas.

De 60.000 tickets voor dit festival gingen op 15 maart door de

aanwezigheid van The Rolling Stones op één uur tijd de deur uit. Net als op Pinkpop een maand geleden zullen de Stones ook dit keer naar alle verwachting zorgen voor een show met veel muzikaal en ander vuurwerk.

Per show mogen de fans overigens zelf een nummer kiezen. Zo werd woensdag in Madrid op verzoek van de fans voor het eerst sinds 2003 nog eens “Like a Rolling Stone” van Bob Dylan te berde gebracht. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content