Adele doet even goed als Bob Dylan

Wat Bob Dylan in zijn vijftigjarige carrière heeft klaargespeeld, doet Adele in nog geen 5 jaar: 24 weken de Britse albumlijst aanvoeren.

De Britse hitsensatie Adele voert deze week voor de 24ste keer de albumlijst in Groot-Brittannië aan. Dat heeft ze voornamelijk klaargespeeld met haar succesvolle langspeler ’21’, 23 keer om precies te zijn. De voorganger ’19’ stond slechts 1 keer op nummer 1. Ze evenaart zo het ‘persoonlijke record’ van Bob Dylan. De Amerikaanse singer-songwriter had tussen 1965 en 2009 zeven verschillende albums nodig om 24 keer helemaal bovenaan de Britse lijst te staan.

Homo-icoon

Dat Adele ook geliefd is in de Britse holebi-gemeenschap blijkt uit de poll die de Britse radiozender Gaydar onder zijn luisteraars hield. De zangeres werd met 55 procent van de stemmen verkozen tot popartiest van het jaar. Daarmee doet ze ruim beter dan Lady Gaga (19%).

Volgens Robin Crowley, producent van het radiostation voor homo’s en lesbiennes, is dit de prijs waar ze al die tijd op heeft gewacht. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content