Adam Yauch herdacht in New York

© Reuters

De overleden Beastie Boy Adam Yauch werd in New York herdacht. Er is een park naar hem vernoemd. Palmetto Playground heet voortaan Adam Yauch Park.

De overleden Beastie Boy Adam Yauch werd in New York herdacht. Er is een park naar hem vernoemd. Palmetto Playground heet voortaan Adam Yauch Park. Dat meldt de redactie.

Het is een jaar geleden dat de toen 47-jarige Adam Yauch stierf aan de gevolgen van kanker. De muzikant was een van de drie oprichters van de Beastie Boys en raakte bekend onder het pseudoniem MCA. In Brooklyn werd daarom een ceremonie gehouden waarbij het nieuwe park werd ingehuldigd. In het Adam Yauch Park leerde hij namelijk fietsen toen hij een kind was. Verschillende familieleden en Adam Horovitz (Ad-Rock) van de Beastie Boys woonden de inhuldigingsceremonie in Brooklyn bij.

De Amerikaanse band brak midden de jaren ’80 door met het album “Licensed to ill”. Het album bevatte hits als “Fight for your right (to party)” en “Check it out”. Daarna volgde een succesvolle carrière, zowel op commercieel als op artistiek vlak. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content