Acteur Pepijn Caudron (Kinderen van Dewindt, De Kotmadam) componeert tweede Hollywoodsoundtrack

© VRT-archief

De Vlaamse acteur Pepijn Caudron tekent voor de muziek van de nieuwe actiethriller Camino. Na de horrorkomedie Cooties is het al de tweede Hollywoodfilm voor Caudron.

In Camino speelt Zoë Bell, bekend van Inglourious Basterds, een oorlogsfotografe. Die trok in 1985 naar Colombia om de FARC-rebellen te fotograferen. Wanneer ze een vreselijke misdaad van de rebellenleider op de gevoelige plaat vastlegt, moet ze vluchten.

De muziek komt van de Vlaming Pepijn Caudron, die eerder de soundtrack van de horrorkomedie Cooties componeerde. ‘Het is geen romantische job’, zei Caudron twee jaar geleden over die opdracht op de nieuwswebsite DeRedactie.be. ‘Je staat ’s ochtends op, je zet je neer en je begint te werken. Of je nu inspiratie hebt of niet, je moet het gewoon doen. Je moet blijven boren in je hoofd tot je een idee tegenkomt waarvan je denkt dat het dat wel eens zou kunnen zijn.’

Het werk voor Camino ging gelukkig veel vlotter. ‘Als debutant was ik heel zenuwachtig, nu ben ik zelfverzekerder’, klinkt het bij Caudron. Op 14 september vliegt de componist naar Los Angeles om enkele screenings van zowel Cooties als Camino bij te wonen.

Caudron is in de muziekwereld bekend onder de naam Kreng, maar de meesten kennen hem als acteur. Hij speelde in onder andere Kinderen van Dewindt, De Kotmadam en de film Los van Jan Verheyen. Wie benieuwd is naar Caudrons muziek, kan hieronder alvast een voorproefje beluisteren. (JVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content