Acteur Jeff Bridges tekent platencontract bij Blue Note

Entertainment Weekly laat via haar website weten dat Hollywoodacteur Jeff Bridges (61) een platencontract wist te versieren bij Blue Note Records. Dat hij een debuutplaat aan het opnemen is, raakte eerder al bekend.

T-Bone Burnett wordt de producer van Jeff Bridges. Die is ook van geen kleintje vervaardigd. De gewezen muzikant en songwriter produceerde eerder al albums voor Elvis Costello, BB King en Elton John. Voor het album van Bridges mogen we ons alleszins aan een Tom Waits- en een Bo Ramsey-cover verwachten. De dochter van Johnny Cash, Roseanne Cash, zal ook te horen zijn op zijn nieuwe plaat.

De tinseltownveteraan was in 2009 nog te zien in Scott Coopers film ‘Crazy Heart’. Hij vertolkt er een vervlogen countryzanger die zijn leven weer op de sporen moet zien te krijgen. Muziek zat hem duidelijk al in het hart. Hij nam zelf zes liedjes op voor de soundtrack van de film.

Naast dit romantisch drama speelde hij ook mee in “The Big Lebowski” van de gebroeders Coen en in 2010 had Bridges een rol in de science-fictionfilm “Tron: Legacy”. Nu lijkt hij zich volledig op zijn muziekcarrière te focussen. Zijn debuutalbum wordt nog deze zomer in winkels verwacht.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content