AC/DC-bassist Cliff Williams stapt uit band na huidige wereldtournee

© Reuters

Cliff Williams, de 66-jarige bassist van AC/DC, houdt het voor bekeken na de huidige tournee van de rockband.

Cliff Williams hangt in het najaar zijn basgitaar aan de wilgen, na afloop van de huidige tournee van AC/DC. Hij vindt het de juiste beslissing, nadat eerder Malcolm Young (wegens aanslepende gezondheidsproblemen), drummer Phil Rudd (wegens juridische problemen) en zanger Brian Johnson (gehoorproblemen) de band verlieten.

‘Het afscheid van Malcolm, de zaak rond Phil en nu Brian. It’s a changed animal, zegt de inmiddels 66-jarige bassist over de band. ‘Het voelt aan als de juiste beslissing: na deze wereldtournee stop ik definitief met touren en opnemen.’

Williams debuteerde bij de Australische band in 1977. In 2003 werd hij (samen met zijn collega’s) vereeuwigd in de befaamde Rock and Roll Hall of Fame.

Na zijn vertrek is gitarist Angus Young het enige lid met een rijk en lang AC/DC-verleden.

Vorig jaar raakte Phil Rudd op een zijspoor nadat hij voor een rechtbank in Nieuw-Zeeland schuldig werd bevonden aan drugsbezit en het uiten van doodsbedreigingen. Young, medeoprichter van de band, stopte ermee nadat bij hem dementie werd vastgesteld.

Artsen hadden recentelijk ook Johnson afgeraden verder te toeren met AC/DC. Hij dreigde immers potdoof te worden. Hij volgde de raad op, waarna AC/DC een Amerikaanse tournee onderbrak en wat later frontman Axl Rose van Guns N’ Roses – zoals ook onlangs in Werchter – de microfoon van de Brit overnam.

Het zijn harde tijden voor de die hard AC/DC-fans. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content