AB en Botanique cancelen tot zondag alle concerten

Andy Stott © gf

Tot het einde van de week vinden er geen concerten plaats in de Ancienne Belgique en de Botanique. Oorzaak is de verhoogde terreurdreiging.

Tot zondag gaan er geen concerten door in de Ancienne Belgique en de Botanique. Dat delen de twee Brusselse concertzalen woensdag mee. Oorzaak is de verhoogde terreurdreiging.

De AB-concerten van Guy Garvey, Aidan Knight, Joey Badass, Bed Rugs en Screening as the Palace Burns zijn afgelast. Het concert van Mr. Cover is uitgesteld naar 9 januari. Van de concerten van De Held, Flying Horseman, Zeester en Children of Bodom is nog onduidelijk of ze afgelast dan wel uitgesteld worden.

“We vragen aan kopers van tickets van concerten waarvan het nog niet zeker is of ze afgelast dan wel uitgesteld worden voorlopig om de tickets bij te houden. We doen al het mogelijke om de concerten te verplaatsen naar een nieuwe datum. We vinden het, net als alle mensen die tickets kochten voor deze concerten, zeer vervelend dat dit moet gebeuren, maar de veiligheid van onze bezoekers, de artiesten en onze medewerkers heeft absolute prioriteit”, klinkt het in het persbericht van de AB. Zaterdag wordt beslist over de concerten van volgende week.

Ook in de Botanique worden alle concerten geannuleerd of uitgesteld. De concertzaal zegt in haar persbericht dat ze actief samenwerkt met alle artiesten om de concerten naar een nieuwe datum te verplaatsen.

Het gaat over volgende concerten:

25/11: Aline / Jamie Lawson – Lee MacDougall

26/11: Andy Stott – Vatican Shadow / Everything Everything – Solkins

27/11: EZ3kiel – Oyster Node / Jain

28/11: Bertrand Belin – Ivan Tirtiaux – Olivier Terwagne

29/11: Blick Bassy / Sunflower Bean

(Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content