Aantal bezoekers voor derde editie “Brussel Danst” verdubbeld

'Brussel Danst' (archieffoto) © Belga

De derde editie van ‘Brussel Danst’, het feest in de hoofdstad naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, lokte 14.000 bezoekers. Een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar.

De derde editie van “Brussel Danst”, het feest dat Muntpunt organiseert naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Brussel, is een groot succes. “Vorig jaar telden we zo’n 7.000 aanwezigen maar dit jaar zitten we ongeveer aan 14.000, een verdubbeling”, zegt Eva Drees, woordvoerder van Muntpunt.

“Het feit dat het dit jaar op een zaterdag was, het stralende weer en de sterke programmatie zitten daar voor veel tussen.” Het festival stond net zoals de voorbije twee jaar in het teken van dans en live-muziek maar werd uitgebreid met een namiddagprogramma. Zo begonnen de dance-battles op het Muntplein voor opkomend jong danstalent, die ook vorig jaar plaatsvonden, zaterdag al vanaf 13.00 uur. “De hele namiddag hebben die heel wat belangstelling getrokken”, zegt Eva Drees, “en rond 22.30 uur was het nog bomvol op het Muntplein.

Ook de Grote Markt was het verschrikkelijk druk.” Daar kreeg het zaterdagavond optredens van onder meer Nathalie Meskens, Pieter Embrechts en Lucas Van Den Eynde voorgeschoteld. In de loop van de namiddag zond Radio 2 er al De Vlaamse 100 uit, met ook enkele gastoptredens van muzikanten uit die top 100.

Wie wou, kon deelnemen aan een wandeling door de hoofdstad, begeleid door een deskundige gids. Op het parcours tussen het Muntplein en de Grote Markt waren er verschillende wandelende acts en dansacts op twee vaste podia, achter de Beurs en op het Europakruispunt.

In de spiegelzaal van het Brussels Parlement ten slotte gaf filosoof en historicus Dimitri Goossens een lezing over de constructie van België en Vlaanderen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content