625.000 mensen droegen ‘badge for life’

© Belga

In totaal hebben 625.000 mensen de voorbije weken een ‘badge for life’ gedragen om ‘Music for Life 2012’ te steunen, de actie van Studio Brussel die in het teken stond van dementie.

In totaal hebben 625.000 mensen de voorbije weken een ‘badge for life’ gedragen om ‘Music for Life 2012’ te steunen, de actie van Studio Brussel die in het teken stond van dementie. Er vonden ook 1.500 bedankacties plaats voor mensen die de badge droegen.

Studio Brussel sloot de actie af met de 2012ste ‘song for life’, ‘Follow Me’ van Muse, samen met De Betties, een koor met mensen met dementie. Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen spreekt van een geslaagde editie. “Met z’n allen hebben we dementie, de grootste zorguitdaging van onze samenleving, meer dan ooit bespreekbaar gemaakt.”

Luisteraars konden gedurende Music for Life 2012 verzoeknummers aanvragen waar ze de meeste herinneringen aan hadden. ‘Nothing Else Matters’ van Metallica was uiteindelijk het nummer met de meeste herinneringen, voor ‘Everlong’ van de Foo Fighters en ‘Viva la Vida’ van Coldplay.

Studio Brussel en de VRT worden in een persbericht bedankt door de partnerorganisaties: het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de negen regionale expertiscentra, de Vlaamse Alzheimer Liga en de Stichting Alzheimer Onderzoek. Volgens hen is met Music for Life 2012 een basis van solidariteit gelegd die nog lang weerklank zal vinden.

Van Biesen sluit zich daarbij aan. “Dit is slechts het begin van het verhaal.” Music for Life kent overigens ook volgend jaar een vervolg. “We hebben ontzettend veel energie geput uit de warmte en solidariteit die ook dit jaar weer naar boven is gekomen met Music for Life”, zegt Van Biesen. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content