50.000 bezoekers op eerste dag van Maanrock

© Belga

De eerste dag van het muziekfestival Maanrock heeft 50.000 mensen naar de Mechelse binnenstad gelokt. Vanop vier podia kregen ze de meest uiteenlopende muziekgenres voorgeschoteld.

De weergoden waren het festival goed gezind, want ondanks de voorspelde regen, bleef het de ganse dag droog. Het grootste gratis stadsfestival van Vlaanderen is dit jaar aan zijn zeventiende editie toe. Geike, Customs, Intergalactic Lovers en Daan beklommen het hoofdpodium op de Grote Markt. De zijpodia op de Botermarkt en de Ijzerenleen boden optredens van onder meer Guido Belcanto en The Rubettes featuring Alan Williams. Wie liever dj’s aan het werk zag, kon daarvoor terecht op de Wollemarkt. De avond werd ook afgesloten met een dj-set van Shameboy op het hoofdpodium.

De organisatoren zijn best tevreden over het verloop van de eerste dag. “Er hebben zich geen incidenten voorgedaan. Het festival is wel wat traag op gang gekomen. Ik denk dat veel mensen het weer hebben afgewacht, omdat er regen was voorspeld. Het meeste volk is pas ’s avonds op de been gekomen, maar we mogen absoluut niet klagen”, zegt Ann Palstermans van de vzw Mechelse Feesten. Er staan nog optredens van The Scabs, Raymond van het Groenewoud, Meuris vs De Leeuw en De Mens op het programma. De voorbije jaren lokte Maanrock gemiddeld zo’n 100.000 bezoekers. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content